Vådan av att vara utan bil

– Näää, säger elvaårige sonen. Jag tycker inte om att det är så varmt! Något är fel. Jag vill inte ha det så.

Även han har påverkats av debatten om klimatförändringar och oroas.

Och under tiden öser vattnet ner över oss och svämmar över alla brädder. Tågtrafiken drabbas av inställda turer och allt som vistas utomhus blir blött, blött. Då undrar jag varför jag egentligen sålde bilen. I den hade jag ju kunnat sitta torr och varm och sluppit fara runt på cykel och bli nerstänkt av medtrafikanter och inte behövt vänta på inställda tåg. Tänk vad bekvämt det varit om man inte tänkt på avgasernas bidrag till växthuseffekten som påverkar klimatet i form av t.ex. ökade regnmängder.


Andra bloggar om: ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *