Unga Spekulerar

För andra gången har jag med en av mina klasser deltagit i projektet Unga Spekulerar, ett samarbete mellan skolor och teknikinriktade muséer över hela Sverige. I vårt fall blev det ett samarbete med Malmö muséer, dit vi åkte i veckan för att redovisa vad min klass tyckt till om framtiden. Det blev nervöst, stressigt, roligt, intressant. Att få ett gäng blyga elever att ställa sig på en scen och inför publik presentera vad de arbetat med i skolan på temat "Så här vill jag att framtiden ska vara inom …" är inte det allra lättaste. Men det lyckades!

Klassen presenterade sina tankar om framtidens skola i form av en dramatisering och jag har aldrig sett ett mer nervöst gäng. Jag blev glad när de ställde sig där och faktiskt framförde vad de skulle och dessutom klarade att svara på en expertpanels frågor om hur de tänkt när de kommit på sina fantasifulla tekniklösningar.

Och idag kom de i tidningen! Jag läste artikeln högt för dem och det var mycket stolta elever jag såg framför mig. Nu väntar jag bara på nästa tillfälle att kunna arbeta så här med en ny klass. Det är enormt roligt och givande, men också lite av ett gungfly. Man vet aldrig var man hamnar när man släpper loss elevernas fantasi.


Andra bloggar om: , ,

2 reaktioner till “Unga Spekulerar”

  1. Vad roligt! Grattis till dig och dina elever!
    Jag hoppar på små moln när jag känner att vi gemensamt lyckas någongång emellanåt. Hoppas att du också hoppar!

  2. Tack Panter! Jo visst hoppar jag och det mycket högt! Klassen är lite speciell och ärligt talat trodde jag nog inte att de skulle våga – och dessutom lyckas genomföra sina idéer. Jag har kollegor som höjde på ögonbrynen ordentligt när de fick höra om deras prestationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *