Tvätt, varm choklad och julkrubba

Idag var det dags att ta en promenad för att få bort lite av matintaget under juldagarna. I sällskap med yngste sonen gick jag ut på byns gator med kameran runt halsen. Det första vi stötte på när vi var på väg ut från den lilla gården där vi bor var den här vyn med tvätt på tork. Jag tänkte på ett inlägg jag läste för en tid sedan hos ilva och tog en bild.

Tvätt på tork

Vi gick huttrande vidare ut från gården och sonen föreslog att vi skulle ta en cioccolata på en bar i närheten. Det var ett förslag jag inte kunde motstå i den genomträngande kylan så vi gick tll Marcellos bar, där vi på somrarna brukar njuta av hemlagad glass. Vi var ett tag oroliga att han inte skulle ha öppet eftersom det brukar vara stängt på onsdagar, men så var inte fallet idag så vi klev in och Marcello bad oss sitta ner medan han gjorde i ordning en stor kopp tjock chokladmjölk toppad med vispgrädde till sonen och en caffè macchiato till mig. Någon måtta får det allt vara med godsakerna.

Vi gick vidare efter att ha värmt oss och kom till piazzan vid kyrkan där i stort sett alla byns femtusen invånare hade samlats på julnatten för att åhöra prästens förkunnelse om jesusbarnets ankomst till världen. De som inte fick plats i kyrkan fick allt finna sig i att stå utanför och lyssna på predikan från högtalare uthängda på kyrkans väggar. Utanför kyrkan kom lilla Gesù Bambino på plats i krubban som stått redo inför ankomsten.

Julkrubba

Kyrkklockorna klämtade för fullt under midnattsmässan men dem hörde inte jag i min djupa sömn under det varma täcket i huset ett kvarter därifrån. Annars är kyrkklockorna det jag vaknar till varje morgon och vars slag jag nästan automatiskt räknar i min halvslummer. Oftast hinner jag räkna åtta starka slag och även ett "halvt" slag. Ligger jag och drar mig ytterligare en stund får jag i stället höra en liten melodi från de stora kyrkklockorna när de kallar till morgonmässan. Och på kvällarna blir det t.o.m. en melodislinga från Beethovens femma. Inte illa att så stora kyrkklockor kan fås att stämma upp den melodin!


Andra bloggar om: ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *