Teknik vid kyrkan

Bykyrkan slår

Klockan tolv idag öppnade jag fönstret för att ta det här fotot. När jag nu ser det på datorskärmen slås jag av alla attiraljer som omger den gamla bykyrkan. De tekniska prylar vi omger oss med syns tydligt:

 • En elledning går tvärs över bilden.
 • Två stora tv-antenner av den gamla typen är sammankopplade med två moderna parabolantenner.
 • Och högst upp på kyrktornet har det kristna korset fått se sig passerat av en mobilmast.

Andra bloggar om:

5 reaktioner till “Teknik vid kyrkan”

 1. Hmm, ser inte helt tilltalande ut, men teknik är sällan estetiskt tilltalande.
  Är det jag som inbillar mig, men det känns i både text och bild som om det är ett annat tempo nu…?

 2. Men visst kan teknik vara estetiskt tilltalande om man vill, fast det är ju det här blogginlägget inte något bra exempel på förstås. För mig är teknik en kombination av funktion och design. Här har man glömt designaspekten. (Ser förresten att jag lyckats härma lutande tornet i mitt foto – inte alls meningen.)

  Tempot ÄR annorlunda! Stressen finns överallt, även i en liten by i norra Italien. Tyvärr.

 3. Roligt att läsa om dina upplevelser i Italien! Blev så full i skratt när jag såg fotot, för att det påminner mig om alla el- och telefonledningar som jämt är i vägen när man ska fota ”någonstans i Latinamerika”!

 4. Bloggblad: Mobilantenner och elledningar placeras säkert på annat sätt. Det blir nog bara kvar en del byggnader till våra efterlevande. Och då står säkert de redan gamla byggnaderna kvar, som t.ex. Colosseum och Versaille och annat sevärt.

  Johanna: Visst är det likt Latinamerikas vyer. Många av mina foton därifrån har också en mängd sladdar i vägen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *