Ofta bättre med Hemlig kopia!

bcc
Bengt på bloggen Frihetens vingar slår ett slag för att hindra e-postadresser från att spridas, något jag själv försöker verka för på min skola. Tycker inte alls om att min egen adress sprids till dem som inte bör ha den, t.ex. spammare eller virusspridare.

Så nu uppmanar jag alla att leta upp rätt inställningar i sitt e-postprogram. Det ska finnas en ruta med BCC (hemlig kopia). Använd den i stället för CC (kopia) när du skickar samma e-postbrev till personer som inte känner varandra.

Ibland får jag e-post som består av en enda lång adresslista och ett pyttelitet meddelande. Då undrar jag om det är meningen att jag ska studera meddelandet eller sändlistan.

Uppdatering: Efter en kommentar från Bengt så måste jag förstås tillägga att det är Mattias Wirf som ligger bakom kampanjen, inte Bengt!


Andra bloggar om: , ,

2 reaktioner till “Ofta bättre med Hemlig kopia!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *