Du ska döden dö! Nej, det blev visst fel.

Yngste sonen tittade på fotboll mellan Sverige och Island och somnade ifrån matchen.
Äldste sonen ringde från Italien och Georgien gjorde samtidigt mål på Italien.

Jag surfar bland bloggar och läser. Fortsätter till blocket och pricerunner på jakt efter superbillig dator i stället för den bärbara som nu har sprucken skärm. Läser nyheter på tidningarnas webbsajter och fastnar på Sydsvenskan, som skriver att det idag är världsdagen mot dödsstraff. I Malmö befinner sig Juan Melendez och talar för dödsstraffets avsakaffande. För fem år sedan släpptes han ur amerikanskt fängelse efter mer än 17 års väntan på dödsspänningen i elektriska stolen. Efter 17 år, åtta månader och en dag blev han rentvådd från anklagelsen att ha mördat en människa. Någon annan erkände brottet.

Jag läser artikeln och inser att det för Juan måste ha varit en chock att kliva ut ur fängelset som en fri man och upptäcka alla de förändringar som skett under tiden som tillbringats i en sluten byggnad. Inte en enda liten ursäkt fick han för att felaktigt ha dömts till döden och fått tillbringa alla dessa år i dödens närhet.

Och nu vann visst Sverige över Island.


Andra bloggar om:

3 reaktioner till “Du ska döden dö! Nej, det blev visst fel.”

  1. Visst är det ett konstigt land over there, det kan sitta 17 år i dödscell utan att på något som hels ersättas. Däremot kan man få 20 mille för att kaffet är fär varmt så man bränner sig på tungan.

  2. Detta är vår värld i stort och smått. Inte många uppmärksammar världsdagen mot dödsstraff – jag visste det inte- men desto fler är väldigt engagerade i hur det går för vårt landslag. Klart att vi ska ta tillvara på de glädjeämnen som finns, men rätt mycket annat skulle behöva lite uppmärksamhet och tankar.

  3. Björn: Ja, jag blir allt lite förvånad också när jag tänker på alla de höga skadstånd som kan utdömas vid olika tvister.

    Panter: Tänk om man hunnit bry sig om ALLT som händer. Jag tror inte man skulle klarat det. Tur att det då finns fotboll att koppla av med – för dem som gillar det, menar jag. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *