Colombianskt danssamarbete

Candela Viva
Innevarande vecka har vi inte haft några vanliga lektioner utan har i stället varit ålagda att aktivera eleverna i frågor som rör värdegrunden och öva samarbete på olika sätt.

En jobbig vecka har det varit. Det är lättare att planera vanliga lektioner än att hålla igång en mängd udda aktiviteter.

Nåväl, idag blev det en förmiddag full med dans och vi hade mycket roligt. Bl.a. fick vi se och öva svenska folkdanser. Höjdpunkten blev nog ändå colombianska danser med gruppen Candela Viva, som också uppträdde på Malmöfestivalen en dag i augusti. Jag och sonen var då där och tittade på gruppen som dansar cumbia och mapalé, traditionella folkdanser i Colombia. Vid det tillfället stötte jag också på en väninna som känner ledaren för gruppen. Min väninna undrade om jag inte kunde försöka bjuda in gruppen till min skola och sagt och gjort, så blev det idag. Och eleverna lärde sig dansa cumbia, skrattade, applåderade och övade samarbete genom dans. Och hade mycket roligt!


Andra bloggar om: , ,

2 reaktioner till “Colombianskt danssamarbete”

  1. Jo, jag tror att många klädedräkter är ungefär desamma i den regionen. Spanskt inflytande antar jag.

    Eleverna fick förresten prova kjolarna och det uppskattades väldeliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *