Sommarläsning 4

En bra sak med att åka tåg är att man får läst en himla massa, i alla fall om resan går från Skåne till Stockholm, tur- och retur och förutsatt att man inte hittar något trevligt ressällskap.

På min resa till Stockholm hann jag läsa ut Hanne Vibeke Holsts Kronprinsessan innan jag upptäckte det trevliga ressällskapet och började prata teknikutveckling i stället för att ägna mig åt nästa bok på tur: Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson. Denna läste jag i stället på plats hos vänner i Stockholm. De fick se mig försjunken i Mikaels och Lisbeths sökande efter sanningen om Harriet. Det blev sträckläsning som jag fick slita mig ifrån för att hinna med andra aktiviteter också. Boken blev sedan kvar hos vännerna som smittades av min entusiasm inför boken.

På vägen hem från Stockholm greppade jag Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindqvist och släppte den inte förrän sista sidan lästs klar. Huvva, vilken skräck- och sträckläsare! Vampyrer, död, förruttnelse, lik, ochflytande blod i förortsmiljö med mycket mobbning och även vänskap mellan utsatta. En mycket annorlunda bok, som jag knappast hade börjat på om jag inte hört en intervju av författaren på radio för ett tag sedan. Vilken tur att det var ett intercitytåg och inte ett X200 på vägen hem. Jag menar, så att jag hann läsa ut boken. För nu blir det nog slut på sommarläsandet – sommarlovet är ju slut.

Förresten så var Kronprinsessan lite långrandig emellanåt. TV-serien var nog mer lättsmält.

Tidigare sommarläsning: ett, två och tre.


Andra bloggar om: ,

6 reaktioner till “Sommarläsning 4”

  1. Läste båda Millenium-böckerna av Larsson i somras och sträckläste bägge två. Tog väl tre – fyra dagar. Väntar med spänning på bok nummer tre i serien. Det är för jävligt (ursäkta) att han aldrig kommer att skriva några fler böcker.

  2. Jo, visst är det synd att det inte blir fler. Fast jag trodde förstås att det bara blev två, så då gjorde du mig glad med beskedet om den tredje.

  3. Ja, just det, jag glömde skriva och tacka för att du läst ”Låt den rätte komma in” av John Ajvide Lindqvist. Har varit på jakt efter ”Hanteringen av odöda”, men hade glömt bort både författare och titel. Hopplöst läge med andra ord. Men din lilla recension och länk ändrade på detta. Beställde den på direkten (CDON.com) och lär väl få boken under kommande vecka. Slump eller ödet? 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *