Skolstart

Skolstart

Jaha, då var sommarlovet slut igen och det är dags att så smått komma igång med planeringen inför elevernas ankomst om en vecka.

Här bredvid mig ligger nu de här två böckerna: nya lärarkalendern från Gleerups och nya matteboken från Bonniers. Nu ska kalendern fyllas och en ny sjua tas emot. Förra läsåret lämnade jag en nia som jag hade såväl i matte som i NO och teknik. Vi kämpade på i tre år och faktiskt så klarade de flesta sina betyg och kommer vidare till nästa steg på utbildningsstegen. En enda elev underkände jag i matte, men just nu sitter han och kämpar för att i morgon göra en prövning. Några av sommarlovets dagar har han varit här hos mig och fått hjälp med de mest besvärliga matteproblemen. För sent kom han underfund med att han borde lagt ner lite jobb på matten och inte förrän i nian började han bruka allvar. Lite sent, tyvärr. När han insåg att det inte skulle bli något godkänt slutbetyg i matte, blev han mycket ångerfull och nu hoppas jag verkligen att han klarar den där prövningen i morgon.

Jag frågade honom om han inte skulle kunna göra mig en gentjänst nu när jag hjälpt honom extra med matten. Det jag vill är att han ska komma till min nya sjua och berätta att det faktiskt gäller att lära sig saker i sjuan och inte tro att det ska gå att ta igen i nian. Det gick han med på.

Nä, nu är det dags att jobba.


Andra bloggar om: ,

2 reaktioner till “Skolstart”

  1. ja, de finns alltid. Skönt att han trost allt kom till insikt. Jag har råkat på föräldrar och elever som ALLTID skyller på läraren. Matte Direkt använder mina kollegor. Både de och eleverna är nöjda.
    Jaha, så då börjas det. Vi kör igång i morgon, eleverna om en vecka.

  2. Visst har jag också råkat ut för de elever och föräldrar som tycker att det är lärarens fel att eleven inte blir godkänd. Alltid lika trist. Mer sällsynt är det att råka ut för dem som tycker att det är lärarens förtjänst att eleven har blivit godkänd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *