Next stop: Stockholm

Se upp! Nu åker jag 60 mil norrut för att se hur det står till med huvudstan. Det var länge sedan jag hälsade på er där i norr, faktiskt hela fyra år sedan, så nu är det på tiden. I morgon tar jag X2000-tåget och landar på centralstationen vid lunchtid.

Jag har förstått att ni har det festligt värre där just nu med pridefestivalen, men det är inte därför jag far upp till er. Nej, jag ska hälsa på gamla vänner från den tiden då jag var bosatt i norra Botkyrka, på sent 80-tal. Vänner jag uppskattar mycket och som det delvis är min förtjänst (eller skuld?) att de befinner sig i Sverige.

En av dem kom med sin då treåriga dotter till Arlanda från diktaturens Chile. Hennes bröder befann sig redan här och de bad mig komma med till flygplatsen när systern anlände eftersom jag några månader tidigare varit på besök hos dem i Chile. Vi väntade och väntade men de dök aldrig upp och så fick vi höra hur man kallade på oss i högtalarna och bad oss komma till passpolisen. Där stod de, systern med sin dotter, alldeles förskräckta över att de inte fick komma in i Sverige för att träffa bröderna. Stämningen var spänd och poliserna frågade mig mycket om dem och så till slut fick de äntligen komma in och glädjen blev stor. När vi träffas tänker vi alltid tillbaka på händelsen och undrar hur det egentligen skulle gått om jag inte hade följt med till flygplatsen.

Hur det blir med bloggande när jag är i Stockholm har jag ingen aning om. Kanske ingenting på en vecka för jag lär ha annat att göra än att sitta vid en dator.

¡Hasta la próxima!


Andra bloggar om: ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *