Fredagsfyran vecka 32 -06

Temat för veckans fredagsfyra är den 11 september:

1) Om en månad är det exakt fem år sedan terroristattackerna i USA. Vad minns du från den dagen (var du var, vad du gjorde, hur du fick veta, etc)?
Minns dagen ganska bra. Kom hem från jobbet, satte på P1 på radion strax etfer kl. 16, hörde nyheten och slog sedan på TV:n i stället och såg bilderna. Tänkte genast att händelsen hade något att göra med årsdagen av kuppen i Chile, men så var alltså inte fallet. På kvällen gick jag på yngste sonens föräldramöte, där flera föräldrar ännu inte visste vad som hänt.

2) Snart har två filmer om händelserna, United 93 och World Trade Center, premiär. Var det för tidigt att göra dessa filmer?
Ingen åsikt. Jag kommer säkert inte att se filmerna.

3) Har ditt liv förändrats sedan den dagen och i så fall hur?
Jo, jag har blivit fem år äldre! Fler rynkor alltså 🙂
Men p.g.a. den 11 september 2001 har inget speciellt förändrat mig eller mina åsikter.

4) Hundratals personer sitter fängslade utan rättegång på Guantánamobasen. Vad vet du om detta och vad tycker du?
Att USA över huvud taget har kvar Guantánamobasen tycker jag är mycket konstigt. Det är ju som om någon främmande, till Sverige fientligt inställd nation skulle ha en militärbas i, låt oss säga, Skåne. Att man dessutom förvarar fångar utan rättegång på Guantánamo är en otrolig orättfärdig handling. Dessa fångar verkar för USA ha en ställning som mindre värda än andra människor.


Andra bloggar om:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *