Första arbetsdagen

Äsch, inte slutade det regna inte. Regncapen fick tas på men jag blev ordentligt blöt om både fötter och händer. Skolan stod kvar men endast ett fåtal lärare fanns på plats. De allra flesta verkar ha kompat den här första arbetsdagen.

Ny rektor – igen! Denna gång en manlig sådan och inte speciellt gammal verkar han vara heller. Känns konstigt faktiskt att efter så många år med kvinnliga rektorer få en man som chef och en som dessutom är yngre än jag. Och så börjar jag fundera på vad det är som gör att en del lärare blir rektorer och andra (som jag) aldrig skulle kunna tänka sig att axla rektorsrollen. Jag trivs alltför bra med att undervisa och umgås med elever för att vilja ta ansvar för ekonomi och andra kniviga frågor som rektorer numera får ha hand om. Men små projekt gillar jag ju, som det där matteprojektet jag ska vara med i. Fick ett papper i mitt fack idag om vad vi ska syssla med och visst är det intressant: matematikkonferens med alla kommunens mattelärare, utvecklandet av en matematikverkstad osv.

Förresten så klarade min gamla elev idag sin prövning med godkänt resultat och kommer in på sökt gymnasieprogram. Det var roligt att få meddela honom på telefon i eftermiddags och jag hörde hur glad han blev. Och jag fick mer än ett tack för den hjälp han fått av mig. Nu är jag varm långt in i själen trots att kylan verkar ha bitit sig fast här i Skåne. Huvva, bara 13 grader nu!


Andra bloggar om: ,

2 reaktioner till “Första arbetsdagen”

  1. Kul att han klarade matten.
    Den dag som ett rektorsjobb handlar om att vara en pedagogisk ledare, då kan det vara intressant, men att ha som huvudsaklig arbetsuppgift att spara pengar (jag överdriver lite), då kan man väl lika gärna jobba på bank…?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *