Värme kräver vatten

Sodastream
För ett och ett halvt år sedan fick jag en sådan här sodastream av mina pojkar i födelsedagspresent och den står där jämt på diskbänken och används varje dag. För att göra kolsyrat vatten behövs förstås en kolsyretub och den köper jag runt hörnet här i stan. Eller rättare sagt byter ut den gamla, tomma mot en ny full genom att betala åttio kronor. Jag gillar bubbelvatten och sätter nog i mig två liter om dagen just nu – på vinterhalvåret blir det inte ens en liter.

Jahapp, idag var det dags att byta ut tuben, så jag kilade ner till affären runt hörnet med tuben i en tygkasse. Men  nej, ingen gastub fanns inne och jag fick besked om att de kanske skulle komma in nästa vecka. Tuberna slut hos sodastream-företaget!

Tror jag det, så som den underbara värmen håller i. Nu får jag allt pallra mig iväg till livsmedelsaffären och köpa plastflaskor med bubbelvatten om jag vill ha sådant. Men nej, jag tror jag skippar det och nöjer mig med vanligt kranvatten så länge. Ett par droppar citron kan ju också vara gott i vattnet om jag nu inte vill ha det alldeles naturellt.

Och så funderar jag på om jag blivit beroende av bubbelvatten och tänker att det har jag nog så det är ju bra att kolsyretuberna var slut så att jag får lite avvänjning. För det kan väl aldrig vara bra att vara beroende av något, eller hur? Inte ens av vatten? Bubbelvatten alltså.


Andra bloggar om: ,

En kommentar till “Värme kräver vatten”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *