Skåneslott och fotoproblem

SkåneslottDet är evigheter sedan jag la upp några foton på den här bloggen. Inte för att jag velat undanhålla er några foton, utan jag har helt enkelt inte längre något vettigt bildredigeringsprogram p.g.a. datorbytet i april, då jag gick över till mac från pc. Och det vet ju alla att programmen avpassade för pc inte funkar på mac och vice versa.

Jag har försökt fixa något nytt program för mac men har gått bet. Provade att installera GIMP för mac, men det funkade bara inte. Att sedan instruktionerna är skrivna på engelska gör det hela så mycket värre. Det är helt enkelt inte mitt språk, i alla fall inte när jag ska klura ut krångliga instruktioner.

I maj beställde jag Photoshop Elements 3 som är den senaste utgåvan som finns för mac och är på svenska. Det var mitt gamla bildredigeringsprogram och jag är nöjd med det. Eftersom jag är lärare kan jag köpa billigare på lärarlicens. Fortfarande har programmet inte kommit och jag har fått förklaringen att det är slut hos apple. Ändå hoppas jag på att få hem det för internetbutiken jag beställde från har i alla fall inte sagt nej utan tvärtom försöker de få tag i det.

Under tiden lagrar jag oredigerade foton på hårddisken (tur att den är så stor – 250 Gb!) och då får man tänka på att jag tar rätt många foton och många av dem vill jag lägga ut antingen på min hemsida (äntligen anpassad till safari och firefox) eller här på bloggen.

Nåja, allt eftersom har jag upptäckt små redigeringsmöjligheter i de program som finns på min mac, som t.ex. ColorSync, som jag försöker använda till fotona så att de inte ska vara några jättar att ladda hem på webben. Tyvärr finns inte på långa vägar de möjligheter som Photoshop Elements ger.

Fotot här föreställer i alla fall ett av de många skånska slotten i min omgivning. Här om dagen tog jag en cykeltur (en lång en) dit. Och nu undrar jag förstås om det är någon som kan lista ut vilket skånska slott det är? Klickar du på bilden får du upp en större bild.


Andra bloggar om: ,

4 reaktioner till “Skåneslott och fotoproblem”

  1. Det är ju svårt att klå Photoshop, men om du ändå inte får tag i Elements kan du alltid gå till http://www.macupdate.com/ och rota i vad som finns. GraphicConverter är ett populärt och kraftfullt program till en billig penning, men med ett ruskigt gränssnitt. iPhoto (finns på din Mac från första början) kan användas för elementära prylar. Imaginator och ImageTricks kan användas om du vill leka med Core Image Filters (en titt in i framtiden).

  2. Blogge Bloggelito: Tack för tipsen! Rotade på macuppdate, hittade info om GraphicConverter och även andra program som verkade intressanta. Återvände dock till GIMP och faktiskt så var det mer samarbetsvilligt idag – och jag jublar!

    Trodde när jag fick hem iMacen att iPhoto skulle innehålla fler funktioner, men så var ju inte fallet.

    Förresten har du en himla snygg blogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *