Matbloggsinlägg nr 2 (och franska bokhandeln)

Mmm, nu har jag precis ätit min kvällsmat. Den blev ännu enklare att tillaga än lunchen. Melon och skinka stod på bordet. Och tänka sig, melonen smakade nääästan som den i Italien.

Melonen passade jag på att handla igår när jag var iväg till Lund. Nära Stortorget, vid Åhlens, på en gågata, finns en sådan där liten invandrarbutik med massor av frukt och grönsaker och förstås alla möjliga utländska specialiteter som jag bara älskar att botanisera bland. Faktiskt hittade jag också en påse med de där små, små, bruna linserna som jag inte längre hittar i min egen hemstad.

Butiken är helmysig att handla i och har alltid bra och billig frukt. Utanför själva affären, på gågatan, lägger man ut all frukt och grönsaker och efter att ha plockat till sig vad man vill ha, får man gå in och ställa sig i den alltid lika långa kön som går förbi hyllorna och fram till disken där man även kan köpa fetaost och oliver.

Butiken hade jag blivit tipsad om av en bekant som ofta går dit och gör sina inköp. Samme bekant tipsade också mig om en bokhandel i Lund: den franska bokhandeln, dit jag också tog en sväng igår, dock utan att köpa något. Nu var det inte heller de franska böckerna jag var intresserad av utan de spanska och italienska, för faktiskt så finns det ett mycket stort utbud av sådana, speciellt de spanska. När jag bodde i Botkyrka, söder om Stockholm, brukade jag ibland besöka den latinamerikanska bokhandeln på Drottninggatan, men deras utbud slår faktiskt inte Lunds. Det bara kryllar av böcker överallt i den lilla butiken och man kan t.o.m. hitta böcker på japanska. Dit återvänder jag en annan dag med lite mer pengar på fickan.


Andra bloggar om: , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *