Italia – campione del mondo 2006

Har precis loggat ut från skype-kontot efter att ha pratat med ex-mannen i Italien. Egentligen var jag ute efter att prata med sönerna, men de var ute och firade på byns gator, den stora segern som de hade väntat på. De kommer säkert inte in förrän natten börjar övergå i dag, om jag tänker på hur det var när Italien vann semifinalen. Nu firas det säkert dubbelt upp med tutande bilar, viftande flaggor, fyrverkerier i massor.

Och jag då, såg jag matchen? Jo, visst blev jag sittande framför tv:n, inte kunde jag låta bli inte. Spännande var det allt när Italien för fjärde gången blev världsmästare.

Funderar lite på de här fotbollsspelarna: vad jag förstår så tillhör alla spelarna i det italienska landslaget italienska ligalag. I Frankrikes landslag verkar det som många spelare tillhör allt annat än franska ligalag. Såväl Trezeguet, Vieira och Thuram spelar vanligtvis i Juventus. Och bland gli azzurri finns hela fem spelare från Juventus: Buffon, Cannavaro, Camoranesi, Del Piero och Zambrotta. Så totalt åtta av fotbollsspelarna i finalmatchen spelar tillsammans i Juventus. Tänk vad väl de måste känna varandra, egentligen.

Och så kan jag inte låta bli att tycka lite synd om Zidane, trots att han uppförde sig så illa när han skallade Materazzi och därefter blev utvisad. Jösses, vad han måste känna sig urusel. Undras vad Materazzi egentligen sa för att få honom så ursinnig.


Andra bloggar om: , , ,

2 reaktioner till “Italia – campione del mondo 2006”

  1. ja jag tanker alltid pa de som forlorade. Fast jag ar anda himla glad att Italien vann, speciellt over Frankrike! Och trots att jag tycker att det ar for mycket fotboll har nere. Se sa bra det gar nar man far bort Bersluconi-porta sfiga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *