Midsommar? – Näää!

Kom just på att det visst är midsommarafton idag. Eftersom jag för tillfället befinner mig i Italien långt ifrån svenska traditioner existerar ingen midsommarstämning för min del.

Förr, när jag var fast bosatt här, tänkte jag nog mer på de olika svenska traditionerna och umgicks med andra svenskar, även om mitt vardagsliv var mycket italienskt. Faktiskt for jag varje midsommar till den stora parken i Monza (bredvid formel 1-banan) där en liten del av den drygt tusenhövdade svenskkolonin i Milano-trakten brukade samlas för att göra en ynklig liten midsommarstång, dansa runt densamma, ordna lekar och äta medhavd matsäck. Förstås nyfiket påtittade av alla italienare som råkade passera den del av parken där vi höll till. Vi såg säkert ganska exotiska ut.

En annan svensk tradition som upprätthölls (och säkert gör det ännu) var luciafirandet då barnen från den svenska utlandsskolan tågade i ett vackert följe genom Galleria Vittorio Emmanuele i centrala Milano. Självaste borgmästaren brukade uppmärksamma de små blonda barnen (för det var de oftast, även om det ibland också fanns något brunögt och mörkhårigt barn) med ljus i hår och händer och lokal-tv sände alltid ett litet inslag från platsen.

Nåja, nu sitter jag här med min espresso efter lunchen och kopplar av. Strax lägger jag mig nog i sängen för att sova bort en stund av den värsta eftermiddagshettan. Fönsterluckorna är stängda medan själv fönstren står på vid gavel. Det innebär att det är ganska mörkt här inne, men också att det fläktar lite. Ganska lagom varmt alltså. Undras om ni har det lika skönt i Sverige…

Ci vediamo!

3 reaktioner till “Midsommar? – Näää!”

  1. Vad mysigt det låter.
    Nja, att bli förnedrade av Tyskland i fotbolls-VM gör bara att allt känns tomt. Men vädret är fint, lagom varmt. Allt gott!

  2. Det låter som om du har det härligt därnere. Det där med VM och sånt bekymrar mig inte, mer så att midsommarvädret härhemma var som vanligt, lite lagom eländigt, ingen riktigt skön midsommar där jag befinner mig i alla fall, omväxlande regn och lite sol, fast inte så väldigt kallt i alla fall. Men det är skönt ändå att koppla av och njuta av de långa ljusa nätterna (bara knotten gått til ro för de är eländiga där jag bor).
    Ha det riktigt gott!

  3. Jerry: Men så fick ju Tyskland stryk av Italien i stället om det nu är någon tröst 🙂

    Kerstin: VM var svårt att undvika i Italien. De svenska sommarnätterna håller jag med om att de är sköna och nog det jag mest saknar när jag är borta från Sverige. Fast nu är jag tillbaka igen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *