Vårstress och blogglömska

Håller på att glömma den häringa bloggen. Så mycket annat pockar på uppmärksamhet:

  • Rättning av nationella prov i matte. Nästan klart, pust och stön. Satt till klockan elva igår kväll då bristen på koncentration hotade min rättvisa bedömning.
  • Handledarutlåtande för min lärarstuderande. Ska skriva i helgen, senast söndag, lovar! Måste överlämnas på måndag då jag har lyckats klämma in ett möte med mentorn från lärarhögskolan, på trettiominuterslunchen.
  • Schemaläggningen till hösten. Tänka sig, jag jobbar med ett riktigt schemaläggningsprogram, på datorn, för första gången på fem år! Men det är förstås bara en gratisdemo som kommer att ha ordet DEMO tryckt på alla scheman som skrivs ut. Hittas hos k-skola och kanske, kanske det köps in.
  • Uppföljning av tidigare skrivna åtgärdsprogram. Skulle haft två möten idag, men ingen kom och ingen svarade på telefon när jag ringde föräldrarna. Ägnade i stället tiden åt att sätta mig in i schemprogrammet.
  • Bokbeställningarna borde redan varit klara, men det är de förstås inte.
  • Och vad ska jag hitta på med min klass den sista veckan av terminen? Förväntningarna säger att jag bör ta med eleverna på utflykter eller studiebesök. Göra något annorlunda, helt enkelt. Något som kräver bokning och köp av tåg- eller bussbiljetter, inträdesavgifter (som inte får tas från eleverna!), avbokning i elevmatsalen, matsäcksförfrågan, lappar till föräldrarna, etc. Nääää, jag orkar inte, hinner inte…
  • Betygen ska in så småningom. Vilken tur vi har fått en svensk nationaldag så otroligt lägligt för alla lärare så att vi hinner med att sätta betyg!

Återkommer någon gång före betygssättningen… om jag hinner. Jag ska ju undervisa också!


Andra bloggar om: skola, betyg

3 reaktioner till “Vårstress och blogglömska”

  1. Kerstin: Ja, tyvärr! Hur fixar man det tro? Strejkar? Går in i den berömda väggen lite innan det egentligen är dags?

    Annica: Jodå, vardagen tar mycket tid, men att skriva av sig lite tankar lindrar stressen och får mig att koppla av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *