Tanketrött

Trött i tanken är jag. När tankarna är trötta blir undervisningen tråkig. Just nu är jag en urusel lärare utan inspiration. Allt går på rutin, men inga elever reagerar märkbart utan finner sig i mina gamla lektionsupplägg.

Men, ok, jag drog igång det där med teknikutmaningen och den håller ännu. Och så genetiken och gentekniken i nian. Det blir ju faktiskt en tvärgruppsredovisning i stället för ett vanligt prov. Ha, egentligen är det bara för att jag inte orkar rätta prov så här i slutet på terminen som jag kräver av dem att de ska sätta sig in i de etiska frågorna som vi hamnar i p.g.a. genteknikens framsteg. Det kan säkert bli nog så intressant att lyssna på argument för och emot GMO eller designade barn. Kanske det rent av blir roligare så här? Ja, åtminstone intressantare.

Och nu börjar nedräkningen till det långa (nåja, inte som förr förstås) sommarlovet: femton elevdagar kvar.


Andra bloggar om: skola

2 reaktioner till “Tanketrött”

  1. Trötta i tanken och lite bleka i själen är vi nog lite mans/kvinns såhär års. Värme och ljus saknas oss – och inte minst lite ledighet utan förpliktelser och tid att disponera utan telefon/deadline av olika slags. Ja, jösses vad jag längtar! Kanske vi kanske ses en sväng till sommaren?? Hoppas du och killarna har det mår och mår bra.
    Kram från Lotta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *