Första maj – arbetarnas dag

Eftersom dagen idag är arbetarnas dag har jag förstås ägnat mig åt arbete. Har just avslutat rättningen av niornas prov i atom- och kärnfysik. Inte kan jag undanhålla er några roliga formuleringar

Några elever berättar så här om Albert Einstein:

Han hade en kvinna som var minst lika duktig som han men hon blev inte lika känd. Alberts pappa hade försökt med att starta eget flera gånger men misslyckades. Albert ville inte misslyckas så han satsade allt han hade.

Han hade också en väldigt duktig fru som var lika smart som honom.

Och om Tjernobylolyckan:

Den 26 april 1986 gick en reaktor sönder i Tjernobyl, Ukraina. Det släpptes ut massor utav farligt radioaktivt avfall som skulle vålla stora problem i framtiden med bl.a. missväxt bland gravida kvinnor.

Ibland är det roligt att rätta prov. Nu ska jag ge mig på de nationella matteproven, för arbeta måste jag ju göra och inte sitta här och blogga. Fast jag tror inte de är lika roliga som fysikproven.

Ha en skön maj!


Andra bloggar om: skola, undervisning, provrättning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *