Nyhavn – inte som förr

Nyhavn
For iväg över bron idag. Målet var mexikanska ambassaden där en bekant behövde hjälp av mig som spansktolk för att översätta ett dokument inför ambassadören. Jag klarade uppdraget och blev sedan belönad med en promenad i gamla Nyhavn, inte långt från ambassadens vackra hus.

Men inte är det det Nyhavn jag minns från forntiden, dvs. 60- och 70-talen. Då varnades man för området som hyste alla möjliga farligheter såsom tatuerare och skumma barer. Så inte numera. Barerna har förvandlats till utecaféer med hutlösa priser och tatuerarna, de få som finns kvar, annonserar med den nyaste tekniken så att ingen ska få infekterade sår.

Inte var det bättre förr inte!

4 reaktioner till “Nyhavn – inte som förr”

  1. Det finns fördelar med att bo i vårt lands sydligaste breddgrader. Har inte varit i vårt södra grannland på många år. Tror att det dags snart.

  2. Jo, Danmark är ett yndigt land, väl värt att besöka. Svårt bara att få in de där räkneorden. Trots många försök så klarar jag inte att hålla reda på halvfems och tres och allt vad de heter. Tur danskarna har lärt sig de svenska räkneorden.

  3. Jag vet inte om jag kan hålla med om att det var så hemskt i Nyhavn förr. Jag tyckte det var ganska trivsamt om än lite nergånget.

  4. anonym: Var man i de tidiga tonåren så var det nog så hemskt med tatuerare, barer och även prostitution. Även om det också kunde kännas lite spännande att gå runt där. För en vuxen var det säkert annorlunda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *