Årsmöte med facket

Fackmöte innebär nu för tiden en ganska mesig tillställning jämfört med förr då det allt var lite mer engagemang. Så ock i kväll då var det dags för årsmöte med alla kommunens medlemmar i Lärarnas Riksförbund. Från min högstadieskola kom vi fyra lärare! Och vi är alltså en stor skola med många medlemmar, åtminstone ett trettiotal, om inte fler. Till mötena lockas medlemmarna med mat och vin och man försöker även med någon publikdragande talare.

Själva årsmötet med formalia klarades av på en halvtimme och sedan inträdde den stora gästen som hade anlänt i bil från Sturups flygplats efter att ha deltagit i möten i självaste huvudstaden med bl.a. utbildningsministern och diskuterat det inlägg hon gjorde på DN debatt för några dagar sedan och som jag också tyckte till om. Det var alltså självaste förbundsordförande Metta Fjelkner som tagit sig tid att delta på vårt årsmöte. Hon pratade mycket och fängslande om det arbete som bedrivs på högre nivå och som framför allt har som ledstjärna att vi i Sverige ska ha en likvärdig skola i hela landet med en utbildning som vilar på vetenskaplig grund. Detta kunde också läsas in i den debattartikel som Metta skrev, dvs. att barnens rätt sätts främst. Dessutom talade hon mycket om att alla har rätt till utbildade lärare. Tillsammans med Lärarförbundet driver man fyra punkter inför valet:
– Auktorisation av lärare
– En bra lärarutbildning
– Skollagsfrågan
– Krav på behöriga lärare
Krav nog så viktiga att driva. Metta talade mycket mer om det som händer inom skolpolitiken, men också om när hon som nyutbildad lärare jobbade på den skola jag nu jobbar på. Men det som yttrades då avslöjar jag inte här!

Andra bloggar om: Lärarnas Riksförbund, Metta Fjelkner

3 reaktioner till “Årsmöte med facket”

  1. Åh, vad jag känner igen det… få närvarande på årsmötet. Skrev precis protokollet från vårt. Här i kommunen är vi ca 90 medlemmar och vi var väl 12 stycken. Möte efter arbetstid är svårt. På min skola har vi möjlighet till ett fackligt möte per kvartal på vår ordinarie konferenstid – då kommer alla och det finns en hel del att ventilera, trots allt.

  2. Nettan: Ska se om jag hinner nästa fredag.

    Lena: Jo, vi har ungefär samma villkor, fast fackmöten på arbetstid ger ändå inte bättre uppslutning tycker jag. Inte hos oss i alla fall. Precis efter jullovet hade vi dock ett väldigt välbesökt på konferenstiden. Förklaringen var att det serverades mycket god mat. Då upptäckte jag i alla fall hur många vi faktiskt är på min skola som är med, trots att de aldrig setts på mötena tidigare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *