Vatten, vatten, bara vanligt vatten…

Vattentunna
…men nog så viktigt för överlevnaden. Utan detta ämne, dihydroxid, H2O, torkar alla organismer ut och dör. Vatten ska till för att livet ska fortsätta på vår blåa planet.

I många fattiga länder är det ofta svårt att få tag på rent vatten, men många insatser görs också för att alla ska kunna njuta av friskt vatten.

Idag är det världsvattendagen och Stockholm Water Price delas ut till professor Asit K. Biswas som på många olika sätt bryr sig om vattenförsörjningen för de sämst ställda.

På fotot här ser du en kvinna i Nicaragua som nöjt skruvar på kranen i sin bostad. Ungefär ett år innan jag tog denna bild var hon tvungen att gå ner till den smutsiga floden för att få sitt vatten. Med biståndspengar från EU byggdes vattenförsörjningen ut i den by hon bor i och med vattnet sjönk också dödligheten i diarrésjukdomar drastiskt. Väl investerade biståndspengar!

Här i Skåne ligger vattnet förresten ännu på marken i fast form, även om det på dagen kan porla några små strilar från de smutsgråa högarna av kristallformat vatten.


Andra bloggar om: världsvattendagen, Stockholm Water Price, vatten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *