Inte bara Laila ställer till det

De där muhammedbilderna får konsekvenser överallt i världen numera. Inte nog med att de fått vår svenska utrikesminister på fall, även självaste FN ställer till det för sig:

Läser hos Media Culpa att FN har lanserat en affisch inför dagen idag, den internationella dagen för avskaffande av rasdiskriminering, där man har en bild på en liten röd legobit tillsammans med en text om att rasism kan anta många skepnader. Detta har upprört den danska leksaksfabrikanten.

I Sydsvenskan berättar man nu att FN kommer att dra in affischen efter påstötningar från Lego. Man ursäktar sig med att den som designade affischen antagligen inte visste att legobitarna tillverkas i Danmark.

Minst sagt infekterat har världsläget blivit, inte bara av fågelflunsan.


Andra bloggar om: muhammedbilderna, lego

6 reaktioner till “Inte bara Laila ställer till det”

 1. Nu har jag läst alla dina brev från Nicaragua, verkar ha varit tre väldigt intensiva år! Det var jättespännande att läsa, jag flyttar själv till Nicaragua till sommaren men hoppas undvika det där med amöbor o dyl.

 2. Magistern: Legobitar i sandlådan! Nää! 🙂

  Kerstin: Tror inte på ödet. Det är säkert media!

  Lena: Oj, orkade du igenom alla de där gamla breven! Det var inte dåligt gjort!
  Numera har man vatten på flaska även i Nicaragua, så håller du dig till det så klarar du dig. Dessutom är det mest på landsbygden man råkar ut för otäckingarna, även om man inte kan vara helt säker i stan heller. Blir förresten nyfiken på vad du ska göra i Nicaragua?

 3. Det var kul att läsa breven, fast det var lite som att se en så’n där konstig/konstnärlig film där man måste gissa sig till en del, eftersom jag inte kunde lyssna på alla telefonsamtalen till din mamma. 🙂

  Ja, jag bor i Mexico nu så jag är redan en stor Santorinikonsument. Fast jag har råkat dricka kranvatten flera gånger av gammal vana och hittils har jag inte blivit ens illamående av det. Fast så bor jag ju i gringo-staden San Miguel de Allende också. 🙂 Jag kommer inte bo på landsbyggden i Nicaragua heller, jag jobbar som webmaster/copywriter så jag kommer bo i Granada där det finns hyfsat pålitliga Internetuppkopplingar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *