Fredagströtthet och blankettifyllande

Vissa dagar är jag trött. Vissa dagar är alltid torsdagar och fredagar (om det nu inte är jullov eller kort sportlov eller påsklov eller hyfsat långt sommarlov). Idag är det tyvärr inte något lov, så jag är alltså trött. Trött så in i bänken! Det blir så veckan efter ett lov, som blivit alldeles för fullt av annat än vila. Kroppen värker, huvudet värker. Av trötthet, tanketrötthet. Tankarna har under veckan farit fram och tillbaka mellan alla de där "måste-komma-ihåg":en som inte får glömmas:

 • Enkäten om "SoS" (=Sex och Samlevnad) från UM (=ungdomsmottagningen). Den som egentligen skulle besvaras senast den 20 december (ja, förra året alltså), men som någon inte kom ihåg att dela ut förrän i måndags, så jag fick uppskov med att lämna in den. Men, sjutton också, jag fyllde i den igår, men glömde ju lämna in den innan jag gick från skolan i eftermiddags!
 • Den där ansökan om extra kommunbidrag till speciella aktiviteter med eleverna. Blanketten som jag också fick i måndags och som skulle varit inlämnad senast den 1 mars för att bidrag skulle kunna beviljas i tid. Ja, jag vet, jag hade hunnit i tid om jag nu bara hunnit kolla upp med bussbolaget vad de tar betalt för två bussar under en hel dags körning på Österlen. Men de svarade ju aldrig på telefon när jag hade tid att ringa! Idag gav jag upp och gissade att de skulle ta ungefär 15 000 kr, så då ansökte jag om det och rektorn lovade att prata för aktiviteten så att vi ska kunna åka iväg med våra drakar (nä, inte några lärardrakar utan sådana där flygande drakar, som eleverna ska tillverka på tekniken!).
 • De där utlåtandena om eleverna i sjuan till deras utvecklingssamtal. Äsch, jag hann ju inte med de första eleverna, för de hade ju samtal redan veckan före lovet och det hade jag ju inte fått reda på i tid, så inte hann jag fylla i mina enbart positiva utlåtanden om att de jobbar hur bra som helst, men är lite pratiga. Nåja, några samtal är ju kvar att ha, så jag fyllde i papperna innan jag gick från skolan i eftermiddags.
 • Och så de där minnesanteckningarna från föräldramötet i onsdags kväll. De ska ju också skrivas ut och kopieras och delas ut till eleverna och så måste jag ju komma ihåg att de elever som är sjuka också ska ha sina minnesanteckningar att visa hemma för att alla föräldrar ska veta vad vi sysslar med på de föräldramöten som de inte kommit ihåg att komma till, eftersom de hade något viktigare att göra just den kvällen. Men oj, min medklassföreståndare hann ju med. Vad bra! Då slapp jag ju det papperet.
 • Min klass ska ju också ha utvecklingssamtal! Hjälp, jag har glömt att kopiera upp blanketten som de andra undervisande lärarna i klassen ska fylla i för att jag ska veta vad de kan och vad de inte kan för att jag sedan tillsammans med föräldrar och elev ska kunna skriva den där individuella utvecklingsplanen. Det får bli på måndag. Då är jag säkert inte lika trött som idag. Och då fungerar nog minnet lite bättre. Visst gör det? Eller?
Hmm, man kan undra när jag ska hinna med lektionerna! För visst är det lärare jag är?


Andra bloggar om: skola

4 reaktioner till “Fredagströtthet och blankettifyllande”

 1. Hrm, jag trodde att beteckningen ”lärare” var avskaffad och ersatt med ”handledare”, ungarna ska ju forska själva, och ska de forska som på universitetet kan de knappast ens kräva handledning!
  Så det är nog så att du snarare är tänkt om kanslist numer 🙁

 2. ilva: Oj, inte vill jag orsaka klumpar i magar. Men så är det faktiskt: pappersjobbet tar mycken tid från annat.

  Kerstin: Nä, det heter pedagog, fast det är klart, pedagog betyder ju egentligen just handledare.:-)
  Förresten är ju begreppet forskning ganska intressant. Tidskriften Forskning & Framsteg (!) skrev för något nummer sedan om hur ”forskningen” i skolan fungerar, dvs. eleverna hittar fakta någonstans på nätet, skriver om samma fakta med andra ord (i bästa fall) och sedan presenterar sin ”forskning” som något de lärt sig. De lär sig i bästa fall hur man kan kopiera texter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *