Konsten att koppla bort jobbet

Skolarbetet har tagit över vardagen igen. Tid finns knappast för något annat. Men veckan har trots allt gått bra och det var roligt att träffa alla eleverna igen efter den här extra långa frånvaron.

När jobbet är igång som nu är det inte mycket annat som rör sig i huvudet. Ofta tänker jag på skolan när jag egentligen borde försöka koppla av, men hur det är så far tankarna iväg. Jag kan höra någon nyhet på radion och genast kopplar jag in den i skolarbetet, som t.ex. nu med alla rapporter om fågelinfluensan då det är ett ypperligt tillfälle att ta upp vad ett virus är och hur det fungerar. För att inte tala om hur det kan kopplas till genetiken och att man kan prata om vad en mutation är.

Ja tänka sig, nu sitter jag här och bloggar om skolan igen när jag egentligen tänkt hoppa i säng med en bra deckare för att koppla bort allt det där som egentligen borde göras, som t.ex. det där rättningsarbetet vikarien lämnade efter sig och jag bara inte hunnit med ännu. Nåja, som Kerstin skrev i någon kommentar här: "Gör inte idag vad du kan skjuta upp till i morgon".

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *