Bytes: PC mot iMac

iMac G5
I åratal, nåja, i alla fall drygt ett decennium, har jag varit PC-användare. Min senaste dator, den tredje, en bärbar Fujitsu-Siemens, har jag nästan slitit ut och det är nu dags att antingen köpa ut den från kommunen eller att lämna tillbaka den. Hur mycket de vill ha för den väl använda datorn har jag ännu inte fått besked om.

Ett nytt erbjudande har däremot hunnit komma och jag har tvekat en del innan jag idag klickade mig in på beställningssajten och valde den här snyggingen.

Igår fick jag chansen att prova olika datoralternativ och blev helfrälst av iMacen på bilden. Den är inte bara snygg, den verkar ha allt! Att jag ännu inte övergett PC förstår jag bara inte!

Vilken upptäckarlust som gripit mig nu. Komma ifrån PC:ns gränssnitt, leka med iMacen och leta upp alla finesser, prova funktioner. Tänk, en kamera i det lilla mörka hålet som skymtar i skärmens övre kant, en DVD-brännare i den högra skärmkanten, fjärrkontroll och framför allt, jag slipper den stora burken! Den är inbyggd i skärmen!

Synd bara att jag måste ge mig till tåls ända till april då den levereras.

Förresten, måtte jag fortfarande kunna lära om och inte vara fast i PC-världen. Ni som har erfarenhet av byten från PC till Mac får gärna höra av er med råd!

6 reaktioner till “Bytes: PC mot iMac”

 1. Festligt, precis en sådan som jag står i begrepp att köpa, bara jag får ändan ur… Jag har ju kört med Mac i 15 år, så för mig känns det bara lite besvärligt att byta, du vet som att byta plånbok. allting ligger i den här, handgreppen sitter i tyggmärgen etc.

  Men bara det blir lite roligare körväder ska jag ta mig till min Mac-handlare och köpa en ny. En av finesserna med Mac (så länge det varar) – en inte såå liten /mycket mindre risk för virus 🙂

 2. Det är inte fel att köpa en iMac G5 med PowerPC-processorn. Den kommer att vara en mycket bra dator i tre, fyra år framöver.

  Kika på 99mac.se. Där finns många användare som har bytt från PC till Mac.

 3. Kerstin: Vad bra! Då vet jag hos vem jag ska söka hjälp när det strular. 🙂

  ilva: njae, nu blir jag osäker, men det står G5-processor och det är väl en annan dator som har intel-processor (dual nånting) vad jag kan se på apples hemsida.

  Christian: Tack för länktipset! Ska klicka mig dit och kolla.

 4. Jag vet inte något alls om processorer, och jag är usel på Mac OSX, har envist hängt kvar på OS9, fast jag fick med 10:an när jag köpe min iMac en gång och skulle kunna ladda in det i den dator jag har och fast jag har OSX i min bärbara, och som jag bara hatar för att jag inte blir klok på den, så så mycket hjälp kan jag inte komma med dessvärre.
  Måste dock byta till en nyare dator för numer finns ingenting att ladda ner till OS9 längre och hela världen springer ifrån mig på grund av detta. Ibland blir jag så trött på datorer, lagom som man verkligen lärt sig ett system, och en massa nya eller uppdateringar av gamla progam, så är alltihop redan passé och så måste man lägga en massa tid och energi på att lära sig ett nytt igen, så alla program som förändras och som har så mycket funktioner att man får vara glad om man lär sig ett litet hörn av dem.
  Jag vill att saker ska fungera bara. Man får ju vara glad i alla fall att man inte tvingas lära sig köra bil på nytt sätt vart tredje, fjärde år.

 5. Kerstin: Jag ser faktiskt positivt på att få lära mig något nytt, i detta fall hur man använder en iMac. Problemet är väl tiden, att egentligen har jag alldeles för mycket annat att syssla med i stället för att lära mig ett nytt operativsystem. Men, men, det kommer ju ett sommarlov, tack och lov… då ska jag leka och lära!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *