Skånesnö

Måns studerar snön
Snön kom till Skåne idag. Vår katt Måns var ute en sväng på balkongen för att känna på det underliga vita som fanns där men kom snabbt ilande tillbaka. Därefter hoppade han upp på mikrovågsugnen som står i köksfönstret (en omöjlig plats, men jag har ännu inte hittat något bättre ställe för den) och följde med stort intresse de vita flingorna som långsamt dalade ner på gatan utanför.

Jo, snön var verkligen blöt och otäck. Faktiskt gillar jag inte snö alls, kanske ett tecken på hur åldersstigen jag är. Avskyr att klä på mig alla tjocka plagg och skodon och gillar inte alls det våta som droppar från mig när jag kommer in efter att ha varit ute.

Min aversion mot snö verkar ha smittat av sig på tioårige sonen, för han klagar också på det vita. Fast jag tror nog att han egentligen gillar pulkabacken när han väl kommer dit. Han låtsassympatiserar säkert bara med sin mamma.

2 reaktioner till “Skånesnö”

  1. Snö är fint…om man får vara inomhus och titta på det genom fönstret.
    Snön är inte lika rolig om man måste hasa och kasa sig fram genom snösaltslask och/eller glatta fram över hårdfrusna isknagglar…nä tacka vet jag sommar, sol och värme…*ler*

  2. Alldeles riktigt! Värme kan jag knappt få för mycket av. Det bästa stället jag vet under vinterhalvåret är bastun. Synd bara att inte solen lyser där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *