Sjukskrivningskonsekvenser

Igår kom lönebeskedet och idag betalades lönen ut.
Det blev en smärre chock: sextusen kronor fram till nästa månadslut!
Och det är ju rätt; jag har ju varit sjukskriven under större delen av månaden.

Jag börjar förstå hur lätt det är att hamna på gatan i dagens Sverige. Med systemet att lönen kommer samma månad (om man arbetat under månaden förstås!) och att försäkringskassan betalar en månad i efterskott är det lätt hänt att pengarna inte räcker till och räkningarna inte kan betalas som de ska. Att i en sådan situation inte ha ett reservkapital kan ställa till det rejält.

Min lön räcker inte ens till räkningarna som måste betalas, men jag har tur. Det finns familj och vänner som gärna lånar mig så länge. Vad hade hänt om jag inte haft det? Betalningsanmärkningar? Och sedan?

Det blir en spartansk jul i år. Och det har jag i och för sig inget emot.

2 reaktioner till “Sjukskrivningskonsekvenser”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *