Panettone

Panettone
Just när det här skrivs är den italienska släkten i full fart med att förbereda den stora jullunchen. Idag är den stora juldagen då man träffas och umgås hela dagen.

Jag fick höra att det i år vankas nidi di rondine, helstekt gås och duchessepotatis. Ett långt bord dukas hos min f.d. svägerska och vid bordet sätter sig de drygt tjugo personerna för att njuta allehanda maträtter som lagats av diverse personer.

Som avslutning på måltiden äts den här julkakan, som jag sett hittat vägen även till Sverige: panettone, en klassiker gjord på jästdeg och fylld med russin och apelsinskal. Om ett par dagar far vi ner vi också för att sätta i oss det som finns kvar av panettonen.

Buon Natale a tutti!

2 reaktioner till “Panettone”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *