Operationsdags

Datortomograf

Sitter här lite dåsig av tabletter och somnar snart in. Dagen har varit allt annat än lugn. Började med en lätt frukost och sedan var det dags att dricka jodhaltigt kontrastmedel. En dos hann jag med hemma innan det var dags att ta tåget där jag fick hiva upp nästa dos, förpackad i en stor burk. Nästa dos intogs på bussen till Trelleborg, där jag fått tid för CT/datortomografi/skiktröntgen. Ännu en dos kontrastmedel blev jag anmodad att dricka och då var jag ganska less på smaken. Upp i datortomografen på den smala britsen, en nål i armvecket och in med ytterligare kontrastmedel men nu i blodbanorna. Varmt blev det när röntgenstrålarna genomträngde mig. Långsamt gled jag in i den roterande rullen av röntgenstrålar och en inspelad röst bad mig andas in djupt och sedan hålla andan. Förstås löd jag rösten så att bilderna av mitt innandöme skule bli så bra som möjligt.

Efter röntgen var det dags för besök på onkologen i Lund där blodprover och annat kollades upp. Och i morgon är det dags för inskrivning på operationsavdelningen och allt som finns av cancer ska förhoppningsvis bort på onsdag. Från operationsbordet lär jag inte kunna skriva några bloggar, hur gärna jag än skulla vilja. Men kanske det skulle kunna låta så här:

"Just nu för man in en nål i armen med narkosmedel. Narkosläkaren ber mig räkna till tio och jag hinner inte mer än börja förrän jag somnar och drömmer att de två kirurgerna skär upp mig, vaknar av att de är mitt uppe i ett gräl om vad de ska göra med mig eftersom de inte är överens, allt medan blodet sprutar ut ur mig och färgar allt rött, rött, rött…"

Nej, så blir det inte, men det är en mardröm jag haft de senaste nätterna.

Och just nu längtar jag bara efter att överlämna mig i läkarnas specialistvård och låta dem ta hand om mig utan att jag behöver bry mig. Jag säger bara: "Gör mig frisk igen!"

Vi ses om ett par dagar!

7 reaktioner till “Operationsdags”

 1. Håller tummarna och tänker på dig! Hade tänkt hinna skicka en hälsning innan det var dags, men har jobbat hela dagen idag, så det blev inte. 🙁

  Nu får det bli en välkommen-hem-hälsning istället!

 2. Hihi, nä än sover jag inte fast jag borde, så jag tackar för tanken och hälsningen!

  Om ett par timmar överlämnar jag mig med varm hand till doktorerna så att jag får vila. Allt ska säkert gå bra till slut!

 3. Du missade nog luciatågen iår, men då kan du njuta lite extra nästa år när du ser dom istället. Hade sköterskorna glitter i håret?

  Välkommen hem!

 4. mmm undrar hur du har det nu, hur du mår!? Inget vidare antar jag, men operationen är väl i alla fall avslutad.

  Jag önskar dig välkommen hem igen och att du då har fått positiva förhoppningar med dig från läkarna.

  Kram
  Mia

 5. BGAN: Visst hade syrrorna glitter i håret! Och urtrevliga var de dessutom!

  aha, BGAN, Ilva, Mia och Annica: Tack för tankar! Och jo, slutresultatet är med största sannolikhet positivt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *