Julklappsdags

Kinamat
Sonen har under veckan som gått smusslat och viskat om en julklapp han skulle ge mig. Den gick absolut inte att ge på julafton och jag var tvungen att följa med ut en kväll. Han har varit alldeles till sig av fniss och hemlighetsfulla miner och knappt kunnat hålla sig från att berätta. Ledtrådar har jag fått i mängder men ändå inte förstått vad det kunde vara som var på gång.

I kväll undrade han om jag kunde följa med för att få den där hemliga julklappen. Jodå, jag kunde väl laga kvällsmaten lite senare, så kappan åkte på och vi gav oss iväg ut i det fina regnet.

Sonen ledde mig fnissande genom de nästan folktomma gatorna mot stadens utkant. Den sista biten fick jag lova att blunda och blev av tioåringen ledd fram till en dörr där han sa jag fick öppna ögonen. Jodå, det gjorde jag och de blev stora när jag insåg att vi befann oss på en av de bättre kinarestaurangerna i stan och att han skulle bjuda mig på den här maten.

Efter en mycket trevlig måltid gick sonen stolt fram till kassan och betalade maten, både för sig själv och för mig, med de pengar han sparat ihop. Och jag var minst lika stolt över honom som hade hittat på en så fin julklapp till sin mamma!

6 reaktioner till “Julklappsdags”

 1. Jag blir rörd när jag läser den här bloggen! Tänk vad våra ”små” ljuvliga ätteläggar hittar på för att glädja den ”äldre generationen” ibland…

  GOD JUL-hälsning till dig och sonen
  Mia

 2. Vad bättre än att få en upplevelse?? Och god sådan dessutom: 0)) Dubbel glädje gör gott i våra hjärtan….dessutom står den inte i ett hörn och dammar. Både ur allergi- och livskvalitetssynpunkt är denna alltså att föredra.
  Julekramar till er båda!
  Lotta

 3. Vad gulligt! Min son gillar att laga mat, så han brukar bjuda på thaimat ibland. Nu har han fått diverse önskade köksfinesser och vi väntar på kalas!

 4. Ja, och tänka sig att mättnadskänslan efter sonens julklapp satt i tills dess det var dags för julmaten idag. Det blev en julklapp jag sent kommer att glömma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *