Torsdagsresa

Tåg
Äntligen kom jag iväg till äldste sonens skola. När jag kom ner till Italien meddelade sonen att de var lediga måndag och tisdag och att klassföreståndaren tagit ledigt hela veckan. Lite besviken blev jag allt, eftersom jag inriktat mig på att besöka skolan.

De italienska skolorna är inte speciellt lätta att komma in i. Lärarna har endast speciella mottagningstider, alltid på dagtid. Att delta på en lektion är alldeles uteslutet.

Igår kväll kom i alla fall sonen hem med de färdiga mottagningstiderna och jag upptäckte att såväl franskläraren som naturkunskapsläraren hade mottagningstid idag. Snabbt beslutade jag att åka iväg och försöka hinna med båda två, samtidigt som jag hoppades att de hunnit bilda sig en uppfattning om min son.

Eftersom byn jag befinner mig i inte har någon järnvägsstation blev jag körd av en släkting till en grannby, där jag klev på det här fina, men folktomma tåget, som tog mig till en av Milanos stora stationer. Efter en lång promenad anlände jag till en av skolans byggnader där jag blev insläppt av elever som vaktade ingången. Jag blev ombedd att sitta ner medan de undersökte var franskläraren befann sig och efter en liten stund följde de mig till bibilioteket där hon hade mottagning. Det blev ett trevligt samtal och hon hade bara gott att säga om sonen, även om hon tyckte att han kunde yttra sig lite mer.

För att hinna med även den andra läraren som hade mottagning samtidigt, men i en annan byggnad ca en kilometer därifrån, fick jag avsluta samtalet och ge mig ut på ännu en promenad. Detta samtal blev inte lika postitivt och läraren klagade på att sonen pratade för mycket. Under tiden hade sonen hunnit avsluta sin skoldag och vi fick sällskap hem på tåget. Fast först åt vi en liten försenad lunch i form av en pizzabit vid ett gatustånd.

2 reaktioner till “Torsdagsresa”

  1. Vad spännande att få vara där! Jag beundrar dig för att du verkar ta det så bra med att han flyttat ner, jag skulle själv vara alldeles förkrossad, även om jag naturligtvis inte skulle säga nej. Fast min blogg skulle antagligen vara full av gnäll 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *