Polarpriset till Led Zeppelin

Gamla Led Zeppelin-låtar spelades idag på nyheterna och jag hajade allt till. Förstod så småningom att det handlade om Polarpriset och därför denna gamla hårdrockmusik i P1.

Jag minns så väl omslaget till deras första LP-skiva, den med zeppelinaren. Jag var väl tretton eller fjorton och gillade att lyssna på rockmusik och av Led Zeppelin speciellt den låt som spelades på radion idag: "Whole Lotta Love".  Men det fanns många fler: "Bring It On Home", "Stairway to Heaven", "Heartbreaker".

Ja , oj vad jag hamnade långt tillbaka i tiden med den musiken i öronen. Tänka sig att den musik jag minns nästan väckte avsky hos äldre generationer på den tiden jag var i tonåren, nu får pris för sitt nyskapande! Jag inser att jag nog blivit ganska gammal.

Vilka av nutida tonåringars musiker kommer i framtiden att få musikpriser för nyskapande? Nej, jag vågar inte ens mig på att sia i frågan. Följer inte alls med innemusiken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *