Får inte sjuksköterskor vara chefer för läkare?

Hörde på dagens ekosänding att läkarförbundet inte gillar att sjuksköterskor är verksamhetschefer för vårdcentraler, dvs läkarna kan alltså ha en sjuksköterska som chef. Man menar att det sänker kvaliteten på patienternas vård.

Jag håller allt med den intervjuade verksamhetschefen, och sjuksköterskan, att det visst inte är den medicinska kunskapen som avgör om du är bra chef eller inte. Förresten så har väl sjuksköterskor också ganska stor medicinsk kunskap?

Kan det vara så att de flesta sjuksköterskor är kvinnor och att det finns en del manliga läkare som inte gillar att ha kvinnliga chefer? Eller?

2 reaktioner till “Får inte sjuksköterskor vara chefer för läkare?”

  1. Åh, det ligger nog mycket i det där med att läkare inte vill ha kvinnor till chefer, MEN samtidigt vet ajg ju att jag klagar när de låter förskollärare bli rektorer i ”vanliga” skolor.

  2. Hmm, det kanske jag också gör när jag tänker efter. Nu har jag en specialpedagog från särskolan som chef och det är inte så dumt faktiskt. Men visst klagar jag ibland och tror att det skulle varit bättre med en högstadielärare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *