Skolvardag, måndag vecka 42

Lärarkandidat – lite hjälp och lite extra jobb. Denna, den tredje jag har, verkar mycket duktig och tar egna initiativ och ser var hjälpen behövs. Ljuvligt att hinna med alla elever som behöver hjälp.

Utvecklingssamtal – en pappersplåga numera. Åtgärdsprogram och individuella utvecklingsplaner skrivs så pennan glöder. Kvällen blir sen.

Kemisäkerhet – vi hotas av vite om inte påtalade fel åtgärdas, däribland ska ett otal riskanalyser författas. Vem ska åtgärda om inte lärarna och utan ersättning för extrajobb. Prioritera bättre bland det som ska skötas, får vi höra. Stryk ekonomiansvaret eller mobbningsansvaret till förmån för riskanalyserna, annars går ekonomin i stöpet när arbetsmiljöverket ger oss dryga böter.

Bussvakt – högstadieeleverna kan inte stå i busskö och därför ska lärarna uppfostra dem.

Jag undrar allt när tiden ska ägnas åt det jag är utbildad för.

4 reaktioner till “Skolvardag, måndag vecka 42”

  1. Blir bara allt mer övertygad om att jag fattat rätt beslut när jag hoppade av min lärarutbildning…

    Tur att det det finns några som du som orkar med så att mina barn har någon skola att gå till när det blir dags.

  2. Om du inte arbetar på Carlssons skola i Stockholm ska du nog aldrig mer få tid till eleverna, för vad ska man med välutbildade till idag, när man kan köpa utbildad personal från Indien i framtiden, och mycket biligare.

  3. Gocka: Jo, än finns det nog många som vill bli lärare, för när det fungerar som det ska så är det ett roligt yrke. Synd att så många hoppar av när de kommer ut i verkligheten. Kanske är lärarutbildningarnas bild av skolan alltför positiv och man tar inte alltid upp alla övriga saker som ska skötas, alla elever som far illa och som man som lärare förväntas ta hand om, allt kringarbete som man inte har utbildning för.

    Kerstin: Carlssons skola känner jag inte till, men såg på deras hemsida att de har 4350 barn i kö och att man dessutom anmäler sina nyfödda barn. Populär skola.

  4. Överklassens skola, fin skola, skola för de rikas barn, skolan för dem som ska överta den ekonomiska makten i samhället framöver! Därför kö!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *