Problematiskt värre att somna

Gjorde sömntestet hos svt.se och såg i någon eftertext att det är bra att skriva av sig före sänggåendet om alla problem man annars ligger och grunnar på, så nu gör jag det:

Problem 1:
Flytthjälpen jag räknat med sticker till Argentina p.g.a. sjuk mamma, så jag får hitta någon annan. Vem ställer upp? Du? Lastbilen är bokad till den första oktober!

Problem 2:
Jag hinner inte med nyheterna. Hör bara enstaka ord virvla fram i förbifarten: Bosse Ringholm, poliser, budgetuppgörelse, högre barnbidrag (Hurra! En hel hundralapp mer varje månad. Vad ska jag göra med den?), fler utbildningsplatser. Var det något mer som hände och som jag missade?

Problem 3:
Blev uppringd av en kollega på annan högstadieskola i kommunen. Hon undrade om vi också fått det där papperet om alla sysslor vi måste ställa upp på för att kemiinstitutionen ska vara så säker som arbetsmiljöverket vill att den ska vara. De har synat en massa skolor i Skåne och måååånga har fått anmärkningar som nu ska åtgärdas. Däribland skolorna i min kommun.

Jag undrade vilket papper hon menade, för det hade vi inte alls fått. Och så berättade hon om en annan skola i kommunen där kemilärarna får nersättning i tjänsten (80 minuter i veckan!) för att hinna sköta den viktiga säkerheten och att de på hennes skola nu krävde sammalunda. Och då var frågan hur vi gjorde. Jag kunde bara svara att vi gjorde absolut ingenting. Dvs. vi sköter säkerheten så gott vi kan men utan att skriva på att vi måste och utan att kräva ersättning för det. Och mitt problem nu är hur i hela friden vi ska kunna kräva ersättning för det jobb vi gör, när nu andra lärare med samma arbetsgivare får det.

Nu var det nog inte mer (i alla fall inget som jag vill skriva här), så jag hoppas sömnen ska infinna sig och jag ska låta bli att grunna på alla uppdrag som en matchfunktionär i handboll måste sköta. I kväll har jag ju gått på kurs och har nu fått ett kort underskrivet av någon på svenska handbollsförbundet och som säger att jag nu kan vara funktionär på handbollsmatcher och därmed förutsätts hjälpa domaren att hålla ordning på alla spelares gula och röda kort, utvisningstider, diskningar, mål och straffar. Huvva, jag som trodde det bara var att vända siffror.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *