Föräldramöten – igen!

I kväll var det dags för stort föräldramöte på min skola. Alla nya sjuors föräldrar var inbjudna och lärarna förväntades presentera sig för de klasser de har undervisning i. Min skola är stor. Det finns åtta paralleller i alla årskurserna, så det blir många som ska samlas.

Eftersom jag har matteundervisning i en sjua och dessutom har startat en datorgrupp med elever från ytterligare två sjuor, fick jag presentera mig tre gånger för delvis okända föräldrar. Jag märkte att jag på slutet sluddrade på orden allt eftersom tröttheten satte in och minnet av vad jag sagt tidigare helt försvann. Nåja, jag tror att de fick ungefär den information de borde ha, om än lite hackigt.

Inte nog med sjuorna, jag och min medklassföreståndare för vår åtta passade på att dra dit även dessa föräldrar, som dock inte kom lika man- (och kvinno-) grant som sjuornas föräldrar. Ju  äldre barnen blir desto sämre blir föräldrarna på att komma till föräldramöten.

Nu är jag egentligen alldeles slut i huvudet och bara fruktansvärt trött, men efter en kväll på helspänn med alla föräldrar är hjärnan så uppe i varv att det är svårt att koppla av. Än har jag inte kommit på något bra sätt för att komma till ro efter att ha haft föräldramöten eller utvecklingssamtal sent på kvällen. Är det tro någon som har ett bra tips?

3 reaktioner till “Föräldramöten – igen!”

  1. Oj, den där tryckte jag iväg lite hastigt. Jag brukar koka en stor kopp te och sätta mig i soffan och bara göra absolut ingenting. Lösa korsord brukar också fungera. Läger man sig direkt brukar det bara snurra tankar i huvudet och så somnar man aldrig.

  2. Jo, blogga var det jag försökte koppla ner med, men tankarna är inte speciellt alerta för att hitta de rätta orden.

    Det bästa är antagligen att göra absolut ingenting och dricka den där koppen te och känna lugnet sprida sig i hjärnvindlingarna. Men så säger klockan att det är dags att sova för att orka upp igen morgonen efter och så sprider sig stressen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *