Spariver

Jag är en inbiten sparare. Inte av pengar tyvärr, men av plastburkar, påsförslutare, plastpåsar, flygbolagens saltpaket och våtservetter, hamburgerbarernas ketchupförpackningar, barernas sockerpaket och allt möjligt man kan komma över och som kan vara bra att ha någon gång.

 

Idag har jag ägnat förmiddagen åt att rensa bland sparade "bra-att-ha"-grejer inför den förestående flytten. Det blev datortidningshögen som åkte i soptunnan. Fem års prenumeration på Internetworld hade samlats i en ordentlig hög i bokhyllan, en hög som katten Måns bara älskar att vräka omkull varje gång han smiter genom bokhyllan.

 

Nu är det ju inte alldeles enkelt att rensa ut datortidningar där jag hittat mängder av "bra-att-ha"-grejer. Jag har en ovana att vika in hörnen på de sidor där jag hittar något matnyttigt, antingen det är en bra länk, ett programtips eller ett html-tips. Alltså var jag tvungen att kolla upp alla invikta hörn innan jag kastade tidningarna, så att jag inte gjorde mig av med något ovärderligt tips. Det tog hela förmiddagen i anspråk för vikningarna var många. I början av prenumerationsperioden fanns mååånga invikta hörn, men de glesades ut i de sista numren för att i de sista numren jag prenumererade på helt saknas. Jag tolkar det som att mina datorkunskaper ökat i takt med att de invikta hörnen minskat.

 

I novembernumret 2003 hittade jag ett intressant invikt hörn. Det handlade om bloggtrenden och jag hade alltså redan då haft tanken att kolla upp bloggandet och eventuellt starta en egen. Nu blev det ju inte förrän drygt ett år därefter jag satte igång och då inte för att jag hittat tillbaka till mitt invikta hörn utan för att jag började läsa hos Annica Tiger, vars html-guide jag redan använt.

 

Hur många tips som till slut sparades? Ja, inte så många inte. Bredvid mig ligger sex urrivna sidor. Det går ju att söka information på nätet också.

2 reaktioner till “Spariver”

  1. Det mesta går att finna på nätet. Tur är väl det.
    Jag har samma ovana som dig, att spara tidningar och ha det jag vill spara uppslaget eller riva ur sidor – bra att ha. Men när det kommer till kritan är det sällan eller aldrig man använder det som sparats.

    Annica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *