Planeringsbekymmer

Nähäpp, det häringa bloggeriet hinns inte med som förut. Speciellt inte det där med att läsa och kommentera vad alla andra skriver. Hjärnan tänker bara på ekologi och människokroppen för tillfället. Hela eftermiddagen och kvällen har ägnats åt planering och jag är minsann ändå inte klar. Matten ska också planeras och jag har knappt öppnat böckerna.

 

Men nu är det bloggpaus, dvs. paus från lektionsplanerandet för att ägna sig åt bloggeri.

 

Eleverna kommer på måndag och på tisdag blir det vanliga lektioner och min tisdag är full av sådana. Att jag inte kom igång lite tidigare med planerandet. Jag som tänkt ägna mig åt mina hemvändande pojkar i helgen och slippa sitta med planeringsjobb.

 

I morgon blir det BRÅ för hela slanten och ingen planering alls. Vi lärare ska invigas i ett projekt med Brottsförebyggande rådet som går ut på att förhindra eleverna att hamna fel här i livet. Hmm, jag har mina tvivel på att bara våra insatser ger resultat. Och ibland undrar jag hur många ytterligare arbetsuppgifter som ska läggas på oss. Just nu känns det viktigare att få till en bra undervisning, men ok, även det sociala arbetet ska ju skötas. Min motivation är inte speciellt stor för nya projekt just nu även om det är nog så viktigt med brottsförebyggande arbete.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *