Minnesförluster

Minnet blir sämre när man stressar sägs det. Minnet blir också sämre med stigande ålder. En kombination av dessa två faktorer kan vara nog så förödande.

Nej, ännu är det nog inte så illa för mig, men pojkarna klagar ibland på mitt dåliga minne som ger sig till känna allt oftare. Idag fick jag springa extra mycket p.g.a. minnesförluster så jag garanterar att talesättet "Det man inte har i huvudet får man ha i benen" är fullt tillämpbart på mig just nu.

Med ny termin följer också nytt schema att lära sig, nya elever att lära namnen på, nya tider för pojkens fritidsaktiviteter osv. Det tar sin tid att komma in i rutinerna och jag är ännu smått förvirrad av alla tider som ska kommas ihåg.

I eftermiddags var det upprop på kulturskolan där pojken spelar elgitarr. Vi skulle bestämma speltid som passade tre familjer och det gick ju bara inte utan att ha skrivit upp alla andra tider som ska passas i veckan.

Det slutade med att vi bestämde en tid för spelning, gick hem för att komma på att den tiden inte alls fungerade och gick tillbaka till kulturskolans kö för att bestämma ny tid som passade oss mycket bättre. Och allt bara för att jag blandade ihop klockslaget sju på kvällen med klockslaget 17.00.

I morgon blir det i alla fall ljuva elgitarrtoner i kulturskolans lokaler – om jag och pojken kommer ihåg tiden. Hans minne är nog inte heller det allra bästa, det har jag lärt mig av historian om den borttappade mobiltelefonen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *