Lärarbristen förbi

Nu är det inte längre brist på lärare utan skolorna får hundratals sökande på varje utannonserad tjänst, om det så är ett kortvarigt vikariat. Det var ju det där med statsbidragen som styr, som jag skrev om för några dagar sedan. Det är ju förskolorna som nu får bidrag och därför är det brist på förskolelärare, men inte på grundskolelärare.

 

För några år sedan försökte jag mig på att byta arbetsplats. Två år i rad sökte jag dels en tjänst på komvux, en tjänst på lärarutbildningen och en tjänst på gymnasiet. Vid alla tillfällena blev jag kallad till intervju och bara det kändes ju bra när jag fick reda på att det var 100, 40 respektive 200 sökanden. Men trots att intervjuerna gick bra (utom i fallet med lärarutbildningen då jag fick tunghäfta av någon underlig anledning) så fick jag inte någon av de sökta tjänsterna.

 

Numera tror jag att jag kommer att vara kvar länge til på den skola jag arbetar på och inte mig emot. Jag trivs mycket bra, både med kollegor och elever. Det är ju bara det att jag skulle vilja få lite fler utmaningar, byta miljö, lära mig något nytt. Jag håller fortfarande koll på de tjänster som dyker upp med jämna mellanrum, men aldrig finns det något som lockar mer än det jag har. Och kanske det är tur det. För det är jobbigt att komma in på en ny arbetsplats och sätta sig in i allt. Jag har nog blivit för gammal för det. Eller kanske inte? Om det bara kunde dyka upp det där drömjobbet! Och jag fick det!

2 reaktioner till “Lärarbristen förbi”

  1. Spännande med nya skolor. Törs inte säga hur många jag jobbat på, det låter som om jag vore en hoppjerka, men jag har ”följt min man i karriären” och dessutom jobbat på 3 skolor samtidigt flera gånger.
    I dag har jag just bloggat om min omstart i skolans underbara (?) värld…

  2. Jo, men visst är skolan egentligen en underbar värld, med alla dessa elever som det hela tiden händer något med!

    Den skola jag jobbar på nu har faktiskt blivit den arbetsplats jag stannat längst på. Går in på mitt nionde år nu och känner mig som ett gammalt inventarium.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *