Fredagsfyran v34 -05

Veckans fredagsfyra har temat mat.

1. Följer du kostcirkeln?
Njae, det kan jag väl inte påstå att jag gör medvetet, men jag tror att det ändå stämmer ganska bra när jag lagar vår mat. Sen finns det ju också en matpyramid man kan följa om det känns bättre.

2. Lägger du stor tid på din matlagning?
Inte lika mycket som förr. Tycker det finns så mycket annat jag vill göra i stället och överlåter med varm hand matlagningen åt omgivningen. Det är väl bara när jag bjuder in vänner som jag är mån om att det ska serveras god och annorlunda mat och därmed lägger ner ganska mycket tid på att planera maten.

3. Gillar du att pröva ny mat?
Jo, det gör jag verkligen. Men det är inte alltid barnen gör det. Har ätit såväl komage som iguana. Komagen var inte god men det var iguanan.

4. Vem/vad inspirerar dig när du lagar mat?
Oftast blir det en blandning av italienskt och latinamerikanskt efter att ha fått inspiration från dessa länder där jag varit bosatt. Har jag blivit bjuden på något gott någon gång försöker jag ofta göra samma rätt själv, men på mitt eget sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *