Att bo hos mamma eller pappa

Så var familjen fulltalig igen. Igår anlände pojkarna från Italien med sin pappa. Jag längtade ovanligt mycket efter dem i år, så det var skönt att få hem dem igen, även om det bara blir en vecka för den äldste, femtonåringen.

 

Jo, det är ju så att jag av en del ytligt bekanta nu anses vara en dålig mamma eftersom jag släpper iväg honom till hans pappa i Italien och i och med det inte kommer att träffa honom lika mycket. Första gången jag fick kommentaren om: "Hur kan du?" tittade jag bara lite konstigt på personen och undrade hur denne hade sagt om det varit en pappa som skulle låta sin pojke flytta till sin mamma i utlandet. Efter fler liknande kommentarer har jag insett att det fortfarande i det svenska samhället anses vara hos mamman som barnen ska bo. Ensamstående pappor verkar inte existera i mångas medvetande.

 

Visst kommer att jag att sakna honom men det vet jag ju att hans pappa och den italienska släkten också har gjort under de här åtta åren som gått sedan jag återvände till Sverige. Och eftersom pojken hela tiden känt sig kluven mellan två kulturer tycker jag det är dags att han flyttar tillbaka till Italien igen. Han finns ju kvar för mig ändå. Telefon finns, e-post finns, flyget tar två timmar och kostar inte längre skjortan. Huvudsaken är ju att han finner sig till rätta i livet och mår bra! Antingen det är i Italien eller Sverige.

4 reaktioner till “Att bo hos mamma eller pappa”

  1. Det du gör är kärlek till dina barn. Du håller inte honom kvar av ”eget intresse”. Du kan känna dig stolt. Men visst förstår jag om det känns jobbigt och att du kommer att sakna honom.
    Kram
    Mia

  2. Nästa resa ner till Italien är redan bokad så saknaden blir inte så lång. Har jobbat så mycket så jag kan ta ledigt hela höstlovet.

  3. När det kommer till kritan är alltid huvudansvaret mammans, även här i Sverige, även när vårdnaden är båda föräldrarna, och går nåt inte precis som det ska, så är det mammans fel, som om det bara vore mamman i en persons liv som har verklig inverkan. Har hört det till leda.

  4. coolamorsan: Känner igen det. Det finns ju mängder av andra personer i våra barns omgivning som också påverkar dem. Och inte bara personer utan också all media.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *