Vår osäkra värld

Tillbaka från Göteborg möts jag av nyheten om terrordåden i London. Satt klistrad vid tv-apparaten i kväll och såg den förlängda nyhetssändningen för att få veta allt. Det är ju ofta så när man är hemifrån att nyheterna inte följs på samma noggranna sätt som när man är hemma och så tar man igen så gott det går när man kommer hem.

 

Sydnytts sändning fick vi också reda på att den undre världen i Malmö haft sina uppgörelser med ett mord på öppen gata.

 

Tänker efter hur lätt det här onödiga våldet drabbar alldeles oskyldiga människor bara för att de råkar befinna sig på fel plats vid fel tillfälle. Mordet i Malmö kunde likväl ha ägt rum när jag och min son gick förbi platsen den där dagen förra veckan. Hör också om hoten som nu sägs finnas mot såväl Danmark som Italien och blir orolig. Inte ska det väl ske något när vi åker från Kastrup till Milano om drygt en vecka? Blir det i stället andra som drabbas vid en annan tidpunkt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *