Öresundsbron – fem år idag!

Svan vid ÖresundsbronIdag fyller Öresundsbron fem år! Grattis!

Visst är det skönt för oss här i södern att lätt kunna ta oss till vår närmsta huvudstad? Nu är det ju mest flygplatsen Kastrup jag reser till, men det händer också att vi åker till storstan för att hälsa på släkten eller rent av roa oss på tivoli. Tänker jag efter är det faktiskt bara fyra gånger jag färdats bron under de här fem åren, varav en gång till fots. Alla andra gånger åker jag under bron, dvs med Öresundståget, som går där tre gånger per timme i vardera riktningen.

2 reaktioner till “Öresundsbron – fem år idag!”

  1. Ja det är inte helt fel med denna vy…motstrida känslor finnes ska ärligt erkännas, saknaden av de båt turer från Malmö till Köpenhamn och Dragör som var något alldeles speciellt…men bron är mäktig trots allt och den har givit även mig många vackra foton med solnedgångar över sundet. Hälsningar från Lena

  2. Jo, det är nog många som saknar färjorna, men jag tillhör inte dem. Tyckte det var alltför mycket supande på båtarna. Men längtar man efter de där färjeturerna får man väl ge sig iväg till Helsingborg i stället. Fast den turen tar förstås bara tjugo minuter över till Helsingör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *