Live 8 – hjälper det mot fattigdomen?

Jag är faktiskt kluven inför sådana här jippon med mängder av artister som spelar överallt för att stödja kravet på en avskrivning av skulderna de fattigaste länderna har till de rikaste länderna. Live 8 säger sig ha som enda syfte att påverka G8-länderna att inte kräva framför allt länderna i Afrika på de skulder de har. Detta är ett krav som sedan ett par år drivits av kampanjen Jubel, men som inte fått lika stor uppmärksamhet. Nej, som jag ser det hjälper inte sådana här galor mot fattigdomen i sig utan ger endast uppmärksamhet åt kraven. Och det är kanske inte så dåligt det heller, om man tänker efter. Dock är det allra bästa att  gemene man (och kvinna) sätter sig in i problematiken genom att t.ex. gå in på Jubels hemsida och ta reda på fakta för att sedan med sin kunskap kunna påverka de som makten har.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *