Lån och bilannons

Som sagt var, så har jag köpt en bostadsrätt för första gången i mitt liv. Den ska ju betalas också och därför har jag än så länge fått ett räntefritt handpenningslån som ska betalas tillbaka, alternativt övergå till det vanliga bolånet, om tre månader.

 

Ja, jösses, vad många nya saker jag håller på att lära mig om ekonomiska frågor. Rörlig ränta eller bunden ränta? Hur länge ska den i så fall bindas? Topplån och bottenlån. Räntesatser hit och dit. Amortera eller bara betala räntorna? (Förstås det förra! Räntekostnaden sjunker ju när lånet minskar.) Livförsäkring om jag skulle kola vippen och efterlämna lån till arvingarna. Tilläggshemförsäkring, för den vanliga jag har täcker bara en hyresrätt.

 

Just nu är mitt stora huvudbry hur jag ska försöka få ihop så mycket pengar som möjligt på tre månader. Tycker inte om att ha skulder (undrar då varför jag köper lägenhet?) Jag har bestämt mig för att sälja min gamla bil, som ändå bara står i garaget till nästan ingen nytta och slukar pengar ändå. Det finns ju både cykel och tåg att färdas med och de är betydligt mer miljövänliga än en bil.

 

Så nu undrar jag om det är någon som är mer bilberoende än jag och som vill köpa min gamla Fiat? Inte? Eller kanske?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *