Solros med löfte om sol?

SolrosSå infann sig slutligen sommarlovet även för eleverna i min kommun och precis lagom till skolavslutningen kom solen fram efter ett par dagar med hällregn.

Denna fina solros gick jag hem med idag efter att ha tagit avsked av min sjua efter en fin dag med tal och sång av rektor och sång och musik av niorna och stipendieutdelning och skratt och prat och kramar.

Vi lärare blev bjudna på smörgåstårta och kaffe efter att eleverna gått hem. Som vanligt avtackades en del som inte längre har fortsatt arbete till hösten. Upptäckte att jag nu är den matte/NO-läraren som arbetat längst på skolan. Det har minsann varit ombyte bland oss naturvetare och många har kommit och gått de åtta år jag har varit anställd på skolan. Själv har jag också varit på väg men ännu inte hittat det perfekta jobbet som kan mäta sig med det jag har. Och ibland tror jag att jag aldrig någonsin kommer iväg heller, för egentligen trivs jag väldigt bra, trots all stress och den dåliga ekonomin.

Ännu återstår tre dagars arbete innan jag själv får ta mitt sommarlov. Det brukar inledas med att jag sover och sover och sover och så efter ungefär en vecka vaknar jag till liv igen. Då börjar lovet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *