Fredagsfyran vecka 22

Fredagsfyran har tema film denna första junivecka:

1. Vad har du för relation till filmer? Är du inte alls intresserad eller är det den största passionen i ditt liv?

Filmer ser jag numera väldigt sällan. Tiden räcker bara inte till. Ändå försöker jag hålla mig a jour med det senaste, även om det lyckas dåligt. Intresset finns i alla fall.

2. Vilken är den bästa filmen du har sett hittills?

Jag har svårt att välja ut någon "bästa" film, men däremot väljer jag några regissörer jag gillar. Redan innan jag flyttade till Italien gillade jag de italienska filmerna av Ettore Scola och Bernardo Bertolucci.
En senare bekantskap som fallit mig i smaken är Emir Kusturica vars filmer är fyllda av bisarr, underfundig humor. En regissör jag först tvekade inför men sedan uppskattade är Alejandro González Iñárritu. Oj, nu höll jag på att glömma Almodóvar.

3. Vad blir det för film nästa gång du skall titta? Varför väljer du just den?

Skulle tro att det blir någon som yngste sonen vill se och som jag bara hänger med på för att göra honom sällskap. Mina favoriter får vänta till min barnfria månad i augusti.

4. Finns det någon bok du önskar skulle göras om till film?

Hmm, tänker och tänker, men kommer inte på någon. Vill oftast se filmen utan att ha läst boken. Orden ger mig många fler egna bilder som jag inte vill förstöra med andras färdiga tolkningar.

2 reaktioner till “Fredagsfyran vecka 22”

  1. Minns att jag fascinerades av filmen ’1900’ när den kom. Många år sedan nu, men vill gärna se den igen. Vet du om den finns på DVD?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *